Blog

Flickr

I skrivande stund är Flickr världens största bildcommunity. Är du inte redan medlem rekommenderas starkt ett besök! Flickr är ett mecka för fotonördar. Här trängs såväl professionella fotografer som nybörjare och avancerade hobbyfotografer.

Hur fungerar Flickr?

Flickr är fortfarande gratis att använda. Obs dock att från och med januari 2019 träder villkorsförändringar i kraft på sajten vilket gör att gratisförmånerna kraftigt begränsas. Tillsvidare fungerar dock gratisversionen mycket väl. Flickr finns både som vanlig webbsida och som mobilapplikation.

Fördelen med Flickr jämfört med många andra communities är helt klart det tydliga fokuset – här samlas man för fotograferandet. För bilden. För konsten. För kreativiteten. Du kommer inte att hitta mängder fyrkantiga vän av ordning här. Nej, på Flickr frodas istället konstnärssjälarna. En och annan tokstolle bör du räkna med att springa på och som alla andra sajter på internet finns givetvis även en och annan som använder sajten till att sprida tveksamt bildmaterial. På det stora hela levererar dock Flickr.

Som användare erbjuds du inte bara ett snyggt och överskådligt galleri där du kan samla dina bilder. Rätt utnyttjad är tjänsten även mycket användbar för affärer och affärsverksamhet då du enkelt till exempel kan skapa olika album. Detta blir mycket smidigt när du ska pitcha gentemot en kund eller snabbt behöver lägga upp ett tematiserat urval av dina bilder som du vill visa upp.

En del av charmen med Flickr består även i att de lyckats bevara något av det “gamla” internets charm vad gäller funktioner. Så du kan alltså även komplettera ditt galleri med en profilsida där du beskriver dig själv mera som fotograf. Vidare kan du lägga till länkar till övriga sociala kanaler, se statistik över dina besökare med mera, med mera. Väl värt ett besök!

appdev