Blog

Lyckas med bilderna på sociala medier!

Har du drömt om att publicera bilder som får riktigt många kommentarer och likes? Då är det här en text för dig. I följande text hittar du information om hur du utvecklar dina kunskaper inom fotografering och bildredigering.

Utveckla dina befintliga kunskaper

Oavsett om du är duktig på att redigera bilder i dagsläget eller inte kan du alltid utvecklas och lära dig något nytt. Det är lätt att fastna i att vara bra, men inte bli bättre. Om du fortsätter utvecklas kan du bli bäst.

Det första steget i att nå ut med dina bilder, är att skapa en hemsida eller liknande. Där kan du publicera bilderna du tagit och de kan upptäckas av andra. För att hemsidan ska bli så snygg som möjligt kan du ta hjälp av en WordPress-utvecklare, på det sättet kan du öka dina chanser att lyckas ytterligare. Du kan exempelvis få hjälp ev en personlig programmerare med att utveckla det som är unikt med just din verksamhet samt hur du på ett effektivt sätt marknadsför det. Utöver det kan du som vill lägga lite extra tid på att utveckla dina kunskaper gå en kurs. Många institutioner erbjuder både fysiska kurser och kurser på distans inom foto och bildredigering.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte får stjäla andras bilder. Det gäller både när det kommer till att använda kändisar utan deras godkännande samt att ta andras bilder rakt av och publicera dem som dina egna. Du tjänar mer på att lägga fokus på att utveckla dina egna bilder.

En annan sak du kan ha i åtanke när du väl publicerar dina bilder är att se till att bilden syns. Det kan du göra genom att exempelvis använda hashtags av olika slag. Många av de stora företagen använder hashtags för att sprida sina bilder eller annan information. Dessutom gör hashtags det lättare för andra att dela bilden, förutsatt att den har en eller flera mer specifika hashtags.

Det finns en uppsjö av material som handlar om hur du skapar en bra bildkomposition i dina bilder samt hur du går tillväga med din redigering. Den typen av information kan med fördel också användas för att utveckla dina befintliga kunskaper. Det finns också en rad olika böcker och podcasts som mer eller mindre helt och hållet behandlar ämnen såsom bildproduktion och redigering.

Andra aspekter som kan vara bra att komma ihåg är att du vinner på att använda dig av bra utrustning.

appdev