Blog

Ta bilder som matchar din fototapet

En fototapet som täcker stora delar av hemmet, eller bara en fondvägg, kan göra stor skillnad i ditt hem. Med ett naturmotiv kan en fototapet ge intrycket av att du befinner dig på en exotisk strand eller i en rogivande skog. En fototapet gör mycket, men pricken över i:et kommer om du lyckas matcha den med dina egna konstnärliga fotografier som tavlor.

Om du är ute efter en fototapet så titta där det finns ett stort utbud och prisgaranti, så vet du att du får rätt fototapet till rätt pris. Fototapeten ska förhoppningsvis hänga med ett bra tag fram över, så motivet ska kännas rätt. Om du brukar ta dina egna fotografier och använda dem som tavlor, vill du troligtvis även se till att fototapeten och dina fotografier passar bra ihop.

Fotografier som går väl ihop med fototapeten

En vacker fototapet förändrar ett rum mycket, och den ger verkligen ett personligt intryck i hemmet. Vilken typ av fototapet som passar dig beror naturligtvis till stor del på vilken stil du har, men även hur du tänkt hänga tavlorna i rummet. Det är viktigt att fototapeten och tavlorna går väl ihop och att det inte blir för mycket så det ser rörigt ut. Ett förslag är att välja en fototapet som ser ut som träplankor, tegel eller en så kallad ”cracked concrete wall” eftersom det är ganska diskreta bakgrunder som gör det enkelt för dig att välja ett fotografi som passar som tavla. Ett annat exempel är att välja en fondvägg med fototapet med naturmotiv, och sedan ha tavlor med fotografier i samma stil fast på en annan vägg i rummet. Då kan t.ex. ett skogs- eller havsmotiv gå igenom rummet som en röd tråd utan att allt visas på samma vägg.

Var alltid redo för fotografering

Du vet aldrig när rätt tillfälle för den perfekta bilden dyker upp. Om du har ett starkt fotointresse eller bara vill skapa rätt bilder till ditt hem, är det bra om du alltid har möjlighet att fotografera när du lämnar hemmet. På så sätt kan du ta fotografier på djur, natur, stadsliv eller närbilder på blommor precis när som helst. Ett bra sätt att förbereda dig på är genom att ha en bra mobilkamera, alternativt en liten och smidig kamera, så slipper du ha med dig så mycket utrustning. Dock finns det många mobiler med så pass bra mobilkamera att du kan ta fantastiska fotografier med mobilen, och därmed även minska risken för att det perfekta motivet dyker upp när du står utan fotograferingsmöjligheter. Det finns även verktyg du kan köpa till mobilen, som exempelvis stativ eller objektiv, som kan hjälpa dig till bättre fotografier eller speciella effekter.

appdev