Blog

Vad kan man göra med sina bilder?

Idag fotas det mer än någonsin förr och varje dag knäpps det hundratusentals bilder jorden runt. Tack vare den digitala teknologin går de flesta människor omkring med en bra kamera i mobilen eller surfplattan och det hör till vardagsmaten att ständigt ta nya kort. Mat, människor, husdjur, byggnader, landskap, detaljer och inte att förglömma, självporträtt som tas dygnet runt av gammal som ung.

Trots det ägnar vi mindre tid än någonsin åt dessa bilder. I de allra flesta fall laddas de upp på nätet och gillas under någon dag eller hamnar på en hårddisk och ses aldrig mer igen. Där människor en gång i tiden framkallade foton och gjorde fina album, försvinner idag många härliga bilder snabbt från både synfältet och minnet inom kort tid.

Proffsig marknadsföring

Vad ska man göra med alla sina bilder? Som tur är finns det massor av roliga alternativ idag, inte minst när det gäller snygga och användbara föremål som koppar, kuddar och fotoböcker. Att trycka upp en keps med eget tryck kan både vara ett roligt alternativ för privatbruk och ett smart sätt att marknadsföra den egna firman med. Undersökningar visar att reklamgåvor är ett mycket bättre sätt att nå ut till redan existerande kunder liksom ny publik, och uppskattas mycket mer än klassiska annonser och reklamfilmer. Det finns ett flertal bra appar som kan hjälpa den mest oerfarne amatör att få fram riktigt proffsiga bilder, som sedan kan användas i olika syften med stor behållning, men man kan också få hjälp av kunniga personer.

Gör något kul

Bilder kan liva upp den tråkigaste kontorsmiljön eller det mest sparsmakade hemmet om man trycker upp dem och pryder väggarna med dem, med eller utan ramar. Sätt upp några fina semesterbilder i ramar av olika modeller på hyllor och bord eller pynta din nyckelring med kort på din katt. Matcha färger och miljöer och förgyll vardagen på ett fantasifullt sätt.

Det finns också annorlunda material att trycka bilderna på, till exempel segelduk som får fotot att se ut som en målning, eller metall som gör bilderna likt gamla reklamskyltar. Gardiner och filtar eller varför inte handväskan kan dekoreras med alla möjliga bilder som betyder någon för en själv. Mobilfodralet eller skyddet för paddan. Det finns minst lika många användningsområden som det finns.

En fotobok tar något längre tid att göra men är samtidigt ett sätt att samla sina minnen och låta dem ligga framme på soffbordet. Man kan också behålla bilderna i digitalt format men låta dem spela på olika skärmar. Genom enkla program kan man göra datorn till en riktig bildvisare medan man inte arbetar på den, och det finns även interaktiva ramar som visar ett bildspel med hundratals av de foton man tagit.

appdev