Blog

Facebookgrupper

Vi börjar runda av vår genomgång, men innan vi gör det ska vi så klart nämna några ord om Facebook. Och då pratar vi inte specifikt om vad du i övrigt gör på Facebook, utan om

fördelarna med Facebookgrupper och hur du kan dra nytta av dem som fotograf.

Exempelvis finns det bara i Sverige otaliga grupper och undergrupper inom fotografi: grupper specialiserade på naturfoto, grupper fyllda av fågelentusiaster, grupper fyllda av stockholmsromantiker som vurmar för det gamla Stockholm i svartvitt och så vidare och så vidare.

Här finns fantastiska möjligheter att komma i kontakt med likasinnade, dela med dig av dina bästa bilder, initiera intelligenta diskussioner, gå på event et cetera.

Ett viktigt obs dock innan du ger dig in i Facebookgrupperna – förvänta dig inte resultat omgående och sköt din marknadsföring taktiskt. Ingen gillar en person som bara går in för att gapa om sig själv och sina tjänster. Väck successivt intresset för dig själv med genomtänkta inlägg, likes och kommentarer. När det är lämpligt – dela dina egna inlägg som tips till den som är intresserad snarare än som förpliktigande måsten.

Lycka till med dina insatser och kom ihåg att dela med dig frikostigt av vackra bilder i dina grupper!

appdev