Blog

Instagram

Har du fått nog av att dina fotografier inte får den uppmärksamhet de förtjänar? Då är det hög tid att du skaffar dig ett Instagramkonto och kommer igång med att sprida dina bilder.

Hur utnyttjar du Instagram på bästa sätt som hobbyfotograf?

  • Lägg lite tid på att skriva en bra bio och beskriva vem du är och vad du vill. Kom ihåg att ingen därute är tankeläsare och förstår vad du vill och hur du tänker om du inte vågar kommunicera det. Din bio får vara max 150 tecken, vilket kraftigt begränsar hur mycket information du kan få med. Registrera ett öppet företagskonto på Instagram så slipper du att slösa dyrbara tecken på kontaktuppgifter som du istället kan få med på bättre sätt i direktlänkar.
  • Använd algoritmerna till din fördel – utnyttja Instagrams statistik och posta dina uppdateringar när dina följare är aktiva. Tjänsten är förrädisk ibland med sina algoritmer, så är du osäker, ta det säkra före det osäkra och försök att vara aktiv på Instagram och bjuda på något intressant på daglig basis så att dina följare ser och vet att det faktiskt finns någon bakom kontot och att det inte är dött. Självklart länkar du till alla dina andra sociala kanaler, hemsida, blogg o.s.v. för att driva organisk trafik.
  • Var generös! Följ de konton som intresserar dig. Var öppen och nyfiken för nya människor och intryck. En förutsättning för att någon ska intressera sig för dig och dina bilder är just att du också vågar ge. Sociala medier bygger på just interpersonella relationer. Spara inte på likes och kommentarer om du ser något som du gillar!
  • Skriv på engelska! Sverige och Norden är bara en liten del av världen. Vill du nå ut på riktigt med dina fotografier gör du klokt i att tänka betydligt större redan från starten.
appdev